Συχνές Ερωτήσεις

1.Το λινέλαιο εφαρμόζεται σε όλα τα ξύλα των όπλων;----- Ασφαλώς, αρκεί να έχει αφαιρεθεί το λούστρο απο τα ξύλα.

2.Πόσα χέρια θά πρέπει να εφαρμόσω στο όπλο μου;------Τόσα  ώστε να έχουν κλείσει εντελώς οι πόροι του ξύλου,μέ ενδιάμεσο τρίψιμο με το ατσαλόμαλο σε κάθε χέρι.

3.Τελείωσα την διαδικασία και το κοντάκι κολλάει.-------Πιθανόν απο υπερβολική ποσότητα του τελικού λαδιού(Final linseed oil) Τρίψτε απαλά με το ατσαλόμαλο αφήστε να στεγνώσει καλά το λάδι και εφαρμόστε σε πολύ πολύ μικρή ποσότητα ακόμα ενα χέρι και αφήστε να στεγνώσει για δύο τουλάχιστον μέρες.

4.Μπορώ να κάνω μόνος μου τα ξύλα του όπλου μου;--------Ασφαλώς γι΄αυτόν τον λόγο εξάλλου δημιουργήσαμε το πλήρες σέτ καθώς επίσης και το μίνι σετ φινιρίσματος  DC Gunstock care που με τις αναλυτικές οδηγίες χρήσης πού περιλαμβάνουν κάνουν το φινίρισμα  λινελαίου να μοιάζει παιχνιδάκι.Τα συνιστούμε ανεπιφύλακτα.!!!

5.Σε πόσο καιρό ολοκληρώνεται το φινίρισμα λινελαίου;---------Ανάλογα τις καιρικές συνθήκες συνήθως 18 έως 22 μέρες..

6.Αφού έχω τελειώσει το όπλο μου κάθε πότε θά πρέπει να ξαναπεράσω λινέλαιο;--------Ανάλογα την χρήση του όπλου,μιά φορά τόν χρόνο ελάχιστη ποσότητα Final linseed oil αρκεί. Tο υπόλοιπο διάστημα με το λάδι συντήρησης Oil care μετά απο κάθε χρήση στο κυνήγι.

7.Θέλω να δώσω εναν κόκκινο τόνο στο ξύλο μου τι να κάνω;--------Να χρησιμοποιείς κατά την διάρκεια του φινιρίσματος, ποιό συχνά το Rubbing oil και σιγά σιγά θα πετύχεις την απόχρωση που θέλεις.Γιά ποιό έντονη απόχρωση του κόκκινου μπορείτε να χρησιμοποιείσετε μετά τον εμποτισμό και πρίν την διαδικασία με το Quick oil αρκετά χέρια  Rubbing oil ανά 12 ωρες περίπου σε κάθε χέρι επειδή το Rubbing oil αργεί να στεγνώσει. Αφού το κοντάκι σας πάρει την απόχρωση που επιθυμείτε συνεχίζεται την διαδικασία φινιρίσματος κανονικά σύμφωνα με τις οδηγίες χρήσης.

8.Αναλαμβάνετε την διαδικασία φινιρίσματος με λινέλαιο για το όπλο μου;----------Ασφαλώς κατόπιν τηλεφωνικής συνενόησης μπορούμε να αναλάβουμε εγγύημενα σε πολύ υψηλά στάνταρ  την διαδικασία φινιρίσματος με λινέλαιο για το όπλο σας.

9.Πώς μπορώ να καταλάβω ότι το καντάκι του όπλου μου δεν χρειάζεται αλλο λινέλαιο;-------------Αυτό μπορείς να το καταλάβεις όταν πλέον το λινέλαιο παραμένει σε όλη την επιφάνεια του κοντακίου και δεν απορροφάται απο το ξύλο τότε πάει να πεί πώς φτάσατε στο τέλος. ΠΡΟΣΟΧΗ δεν αφήνουμε το λινέλαιο στήν επιφάνεια του ξύλου αλλά το αφαιρούμε αφού έχει στεγνώσει με το ατσαλόμαλο Νο 0000 χωρίς να ασκούμε μεγάλη πίεση στο ξύλο γιατί υπάρχει κίνδυνος να αφαιρέσουμε το λινέλαιο από τους πόρους και εμείς  θέλουμε το λινέλαιο μόνο μέσα στούς πόρους του ξύλου.Κατόπιν τρίβουμε την επιφάνεια του ξύλου με το κίτρινο πανί της συσκευασίας DC PRODUCTS η με ένα μάλλινο πανί έως ότου πάρουμε την χαρακτηριστική λάμψη του λινελαίου

10.Πόσα χέρια κερί πρέπει να περάσω στο κοντάκι μου;-----------Τρία  χέρια νομίζω είναι αρκετά. Κατόπιν μπορείτε σε καθημερινή βάση να χρησιμοποιείτε το DC OIL CARE στα ξύλινα αλλά και στα μεταλικά μέρη του όπλου σας μία σταγόνα είναι αρκετή. ΠΡΟΣΟΧΗ το κερί καλό είναι να το εφαρμόσετε αφού ξεραθεί πολύ καλά το κοντάκι σας

11.Πώς χρησιμοποιώ το DC Rubbing oil;-------------Το DC Rubbing oil χρησιμοποιείτε για δύο λόγους ο πρώτος είναι για να δώσουμε έναν κόκκινο έντονο τόνο στο ξύλο (εάν το επιθυμούμε) και ο δεύτερος για να απλώνουμε στην επιφάνεια το λινέλαιο και να την καθαρίζουμε συγχρόνως.Ο πρώτος τρόπος είναι ο εξής: Αφού έχουμε κάνει τον εμποτισμό με το DC Penetrate oil και έχουμε φτάσει στο γιαλόχαρτο Νο 800 αρχίζουμε να περνάμε με ένα πανάκι το κοντάκι μας με το DC Rubbing oil περνάμε τόσα χέρια έως ότου μας ικανοποιεί η απόχρωση ΠΡΟΣΟΧΗ το DC Rubbing oil αργεί να στεγνώσει και χρειάζονται τουλάχιστον 12 ωρες απο χέρι σε χέρι.Ο δεύτερος λόγος που χρησιμοποιούμε το DC Rubbing oil ειναι για να απλώνουμε στην επιφάνεια το λινέλαιο και να την καθαρίζουμε συγχρόνως. Ο τρόπος ειναι ο εξής: Οταν χρησιμοποιούμε το DC Quick oil εφαρμόζουμε το DC Rubbing oil λιγο πριν στεγνωσει το (Quick oil). Και οταν χρησιμοποιούμε το DC Final oil όταν αρχίζει να γίνεται κολλώδες το (Final oil) Στα τελευταία χέρια σταματάμε να χρησιμοποιούμε το DC Rubbing oil και αφήνουμε το λάδι να ξεραθεί πλήρως αφαιρώντας το μετά με το ατσαλόμαλο Ελπίζω να έγινα σαφής εάν έχετε οποιαδήποτε απορία σχετικά με το φινιρίσμα  καλέστε στο 6937152770 (Κος Χρήστος) για να σας δώσουμε πληροφορίες.

12.Πως μπορώ να  κάνω το κοντάκι μου πολύ γυαλιστερό;------------Υπάρχει τρόπος και είναι ο εξής: Στην πλήρες συσκευασία   DC GUNSTOCK PRODUCTS υπάρχουν δύο υλικά που συνεργάζονται για αυτόν τον σκοπό. Eίναι το DC grain sealer και το DC oil care και τα χρησιμοποιούμε ως εξής: Σ ένα από τα πανάκια εργασίας αφού το αναδιπλώσουμε δύο τρείς φορές απλώνουμε μία ποσότητα  Grain sealer (γομαλάκα) διάμετρο όσο ένα κέρμα περίπου. Κατόπιν στο κέντρο ρίχνουμε μερικές σταγόνες  Oil care και τις απλώνουμε με το δάχτυλο μας.Κατόπιν με το πανάκι απλώνουμε με γρήγορες και ΚΥΚΛΙΚΕΣ κινήσεις ομοιόμορφα  παντού στην επιφάνεια του κοντακιού.Επαναλαμβάνουμε όσες φορές χρειαστεί μέχρι το επιθυμητό αποτέλεσμα. ΠΡΟΣΟΧΗ επειδή το Grain sealer στεγνώνει γρήγορα και κολλάει καλό είναι πριν το δουλέψετε στο κοντάκι σας να κάντε κάποιες δοκιμές σε ένα άλλο κομμάτι ξύλου.Σε περΊπτωση που σας κολλήσει και θαμπώσει η επιφάνεια μην πανικοβάλεστε απλά εξωμαλύνετε με το ατσαλόμαλο 0000 η με γυαλόχαρτο 2000 και επαναλάβετε την διαδικασία Η τεχνική αυτη ονομάζετε French polish και εφαρμόζετε αφού έχουμε ολοκληρώσει την διαδικασία του λινελαίου και η επιφάνεια μας είναι στεγνή και  λεία σαν μάρμαρο. Το αποτέλεσμα θα σας εντυπωσιάσει..!!!

13.Τελείωσα το κοντάκι μου αλλά στην επιφάνεια κατά την αφή νοιώθω πως υπάρχουν μικρά μπιμπίκια πού οφείλετε αυτό;----------Αυτό οφείλετε στο ότι γιά κάποιο λόγο το κοντάκι σας στο εσωτερικό του διατηρούσε  υγρασία την οποία απέβαλε απο τους πόρους καί μαζί με την υγρασία καί κάποιο ποσοστό από το λάδι που εισχώρησε σε αυτούς με αποτέλεσμα στεγνώνοντας το λάδι  έξω από τούς πόρους να έχετε αυτήν την αίσθηση κατά την αφή.Μπορείτε να εξωμαλύνετε με ενα γυαλόχαρτο ανάλογα την περίπτωση από Νο 800 έως 2000 και κατόπιν να περάσετε ένα με δύο χέρια Final oil σε πολυ μικρη ποσοτητα.


14.Τι ακριβώς είναι η γομαλάκα;--------------  Η ρητίνη της γομαλάκας παράγεται από ένα έντομο της οικογένειας των Αφιδών που εγκρίνει ένα προστατευτικό υλικό για να καλύψει τα κλαδιά στα οποία σταθμεύει.
Η ρητίνη της γομαλάκας στο εμπόριο στη καθαρή της μορφή ειναι συνήθως σε μορφή λεπτών φύλλων, έχει χρώμα ξανθό μέχρι βαθύ καφεκόκκινο.Χρησιμοποιείτε εδω και πολλούς αιώνες ως μέσο φινιρίσματος και θεωρείτε από ορισμένους ως το απόλυτο φινίρισμα. Στα δε όπλα βρίσκει εφαρμογή στα πολύ ακριβά χειροποίητα κυρίως δίκανα.
Διαλύεται σε οινόπνευμα, στα αλκαλικά διαλύματα ,πχ βόρακας,το ανθρακικό νάτριο,σε πυριδίνη και σε άλλους διαλύτες, ενώ είναι αδιάλυτη στο νερό και στη βενζίνη.
Η ποσότητα του οινοπνεύματος με την γομαλάκα για την διάλυσή της έχει πολλές συνταγες και χρειάζεται αρκετή προσπάθεια για μια πετυχημένη δοσολογία γιατί αν είναι σε μεγάλη ποσότητα σε σχέση με το οινόπνευμα κολλάει,ή εάν υπερέχει το οινόπνευμα τότε δεν έχει καλή πρόσφυση στην επιφάνεια του ξύλου κ.τ.λ Η πετυχημένη δοσολογία της dc gunstock products, ( grain sealer σε συνδυασμό με το λιπαντικό μεσο  oil care)  επιτρέπει την χρήση της γομαλάκας ακόμη και από κάποιον αρχάριο. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως τελικό μέσο φινιρίσματος πάνω σε κάποιο άλλο υπάρχων φινίρισμα π.χ. λινέλαιο (οπως περιλαμβάνεται στην πλήρες συσκευασία dc gunstock products η ως εξ ολοκλήρου διαδικασία φινιρίσματος όπως στη συσκευασία dc finish kit whit shellac η σετ φινιρίσματος με γομαλάκα) ξεκινώντας το φινίρισμα απο την αρχή.Η γομαλάκα κλείνει πανεύκολα τους πόρους του ξύλου και δίνει ενα πάρα πολύ καλό αποτέλεσμα τονίζοντας σε βάθος τα νερά του κοντακίου.Η διαδικασία εφαρμογής της περιλαμβάνεται στις οδηγίες χρήσης και των δύο κιτ.Γιά οποιαδήποτε απορία σχετικά με το φινίρισμα της γομαλάκας μπορείτε να καλείτε στο 2384023466 η στο 6937152770 (Κος Χρήστος) ώρες καταστημάτων.

Go to top